Nieuws

Training F-gassen certificaat

Gepubliceerd door Dabeko
Categorie:

Op 12 oktober heeft de training “Airco Terugwinnen koudemiddelen” plaats gevonden. Op de trainingslocatie in Dalfsen kwamen klanten vanuit alle vestigingen om hun kennis bij te spijkeren. In het trainingslokaal werd de nodige theorie bijgespijkerd en in de werkplaats moesten ze aan de slag met de praktijk. De training werd afgesloten met een theorie en praktijk examen, afgenomen door IBKI.

Met het behaalde certificaat werd tevens aan de verplichting voor het F-gassen certificaat voldaan.

Op 19 februari 2018 staat de volgende training  ingepland.  Deze training wordt verzorgd op onze locatie in Dalfsen van 13.00 uur tot 22.00 uur.

Trainingsinformatie

WAT LEER IK?

De training Airco Terugwinnen Koudemiddelen is de perfecte voorbereiding op het examen ‘F-gassen mobiele airco’. Dit certificaat is verplicht voor technici die terugwinwerkzaamheden doen aan auto aircosystemen van minder dan 3 kg.

OMSCHRIJVING TRAINING

– Kennis van de werking van mobiele airco’s

– Kennis van de milieueffecten van als koelmiddel gebruikte synthetische koudemiddelen en de desbetreffende milieuregelgeving.

– Kennis over de milieuvriendelijke terugwinning van gefluoriseerde broeikasgassen en gereguleerde stoffen.

VOORKENNIS

Zonder systeemkennis is deze training te intensief en te kort om succesvol aan het examen deel te kunnen nemen. Heb je geen systeemkennis, volg dan eerst de training Aircosystemen.

EXAMEN

De training Airco Terugwinnen koudemiddelen bereidt je voor op het examen ‘F-gassen mobiele airco’. Dit diploma is verplicht voor technici die terugwinwerkzaamheden verrichten. Innovam reserveert het examen voor jou. Het examen wordt aan het eind van de trainingsdag afgenomen door IBKI. Zij mailen je een bevestiging waarin nog extra informatie staat. Het resultaat van je examen ontvang je na afloop van IBKI.