Nieuws

TECH360 en HELLA lanceren BrakePro training

Gepubliceerd door Dabeko
Categorie:

Garagisten worden BrakeProfessional

Reparatiewerkzaamheden aan het remsysteem mogen alleen door opgeleid personeel worden uitgevoerd. TECH360 is onlangs de training BrakePro gestart, waarbij garagisten geholpen worden om BrakeProfessional te worden. Met de juiste gereedschappen, de juiste onderdelen en de juiste reparatie-instructies. Samen met de expertise van Hella Pagid Brake Systems biedt de training handvaten om zelfs met de meest geavanceerde remsystemen te kunnen werken.

De reminstallatie in een voertuig is een veiligheidssysteem. Professioneel onderhoud en reparatie is dus van essentieel belang. Met BrakePro krijgen garagisten een praktijkgerichte training, die door Hella Pagid ondersteund wordt met praktische tips en instructies voor elk merk en type auto.

Diagnose en reparatie
Naast uitleg over de werking en vakkundige controle van de reminstallaties, wordt tevens aandacht besteed aan het stellen van de juiste diagnose bij problemen aan het remsysteem. Tijdens de training wordt diagnoseapparatuur van Hella Gutmann Solutions gebruikt om snel en nauwkeurig fouten in het remsysteem op te sporen.

Net als alle andere trainingen van TECH360 (AircoPro, DieselPro, TurboPro en HybridPro) heeft ook de BrakePro training als uitgangspunt: ‘leren door te doen, leren door te werken’. De eerste trainingen staan gepland voor juni 2019.

Partnerschip TECH360 en HELLA
TECH360 is een compleet systeem van technische ondersteuning en training voor het garagebedrijf. In 2018 is TECH360 een partnership aangegaan met HELLA. Deze OE-topspeler op het gebied van motormanagement, elektronica en verlichtingstechniek is een vooraanstaande internationale ontwikkelaar en producent van componenten en systemen. De kennis van HELLA en specifiek de diagnose-ervaring van HELLA Gutmann Solutions (HGS-data en diagnoseapparatuur) zijn door het partnership ook beschikbaar voor TECH360 klanten. Samen met de expertise van Hella Pagid Brake systems worden nu ook de beste kennis, componenten en systemen voor remmen geboden aan garages.

Meer informatie is te vinden op www.tech360.nl.

HELLA BENELUX BV is onderdeel van een wereldwijde, onafhankelijke familieonderneming met 40.000 werknemers en 125 vestigingen in meer dan 35 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lippstadt, Duitsland. De HELLA Group ontwikkelt en produceert producten voor verlichtingstechniek en elektronica voor de automotive markt en heeft een van de grootste retailorganisaties voor auto-onderdelen, accessoires, diagnose en services in Europa. Met meer dan 7.000 wetenschappelijke onderzoekers en productontwikkelaars is HELLA één van de belangrijkste innovatiepioniers op de markt. De service van HELLA vertaalt zich door professionele ondersteuning aan de werkplaats d.m.v. trainingen, technische informatie en een helpdesk alsmede intensieve betrokkenheid binnen het Hella Service Partner garageconcept. Bovendien behoort het HELLA concern met een omzet van 7,1 miljard euro (boekjaar 2017/2018) tot de top 40 van wereldwijd actieve autotoeleveranciers én tot de 100 grootste industriële ondernemingen in Duitsland.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij:

HELLA BENELUX BV, Robin de Lange / Linda Steehouwer

Marketing & Communicatie, bnl.communication@hella.com

Postbus 1398,  3430 BJ Nieuwegein.  +31 (0)30 60 95 611

 

TECH360, Lesley Kraak Accountmanager

lesley@tech360.nl, +31 (0)85 22 21 094