Nieuws

Michelin Cross Climate als beste in test ANWB

De ANWB testte behalve de winterbanden, dit keer ook 7 vierseizoenenbanden in de meest recente winterbandentest. De Michelin Cross Climate blijkt het beste te scoren en is volgens bond geschikt om het hele jaar door te gebruiken in ons land.

Er was tot nu toe in de tests geen vierseizoenenband die in alle seizoenen meer dan voldoende scoorde; de Cross Climate van Michelin doet dat wel. Uit de test van de ANWB blijkt dat deze band in de zomer op het niveau van een zomerband zit (slijtage en brandstofverbruik zijn laag), terwijl de band ook goed presteert onder koude, winterse omstandigheden. Overigens heeft de band volgens de bond niet het niveau van een echte winterband, maar scoort de band wel voldoende.

De Vredestein Quatrac 5 is een andere vierseizoenenband die door de ANWB wordt genoemd, maar deze zou het volgens de test niet halen van de Michelinband in de zomer, maar scoort voldoende. Op sneeuw doet deze band het trouwens iets beter.

VIER STERREN
Vijf andere vierseizoenenbanden die werden getest, scoorden op onderdelen onvoldoende en worden niet aangeraden door de bond. De ANWB adviseert haar leden die naar de wintersport gaan overigens wel om te kiezen voor winterbanden. Wie optimale prestaties in de zomer en winter wil, is volgens de bond het beste af met goede zomer- en winterbanden. Van de dertien geteste winterbanden (in bandenmaat 225/45 R 17V) behaalde alleen Dunlop Winter Sport 5 het oordeel ‘goed’ met vier sterren. Ook de Goodyear Ultra Grip 9 en Michelin Alpin A4 scoorden goed.

Bron: Aftersales Magazine

Facebook

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten.
Klik om de fout te tonen
Fout: An access token is required to request this resource. Type: OAuthException